Find farver og mønstre

Del med dit netværk

På hjemmesiden exploratorium.edu finder man er væld af spændende aktiviteter. Senest faldt jeg over en række sjove øvelser der demonstrerer en masse om farveforståelse og mønstre og hvordan vores hjerne kan snydes. Ved hjælp af en række små flash-aktiviteter kan man prøve sig frem og eksperimentere med øvelserne – og selvom man ved præcis hvordan hjernen bliver snydt er det svært at sætte viljen over fornemmelsen når man løser opgaverne.

Øvelsen er lige så simpel som den er svær: bland de rigtige mængder rød, grøn og blå så baggrund og forgrund bliver ens (og cirklen forsvinder).

Undervisningsbrug: Øvelsen med farver er spændende at bruge i billedkunst, men kan også bruges hvis man skal arbejde med lys og farver i forbindelse med et teaterprojekt. De mange mønsterøvelser kan også være sjove i billedkunst, for de giver et godt indblik i hvordan mønstre og former kan snyde os.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *