Flid, Fedt og Shmoop

Del med dit netværk

Vi har før omtalt tjenesten 60-sekunders klassikere, hvor man i små 60 sekunders videoklip hurtigt kan gennemgå og forstå forskellige hovedværker i engelsksproget litteratur. Shmoop indeholder ingen videoer og har større vægt på at eleverne er elever og skal lære noget, men er stadig en god genvej til at forstå blandt andet bøger, musik, amerikanske samfundsforhold.

Alle Shmoops ressourcer starter med en indledning der indeholder et afsnit der hedder “Why Should I Care”, som forsøger at svare på hvorfor pokker man skal kaste sig over et værk. Derudover finder man resume, personkarakteristikker, tematikker, gode studiespørgsmål og links til mere på nettet. Desuden kan man i tjenesten være med til at diskutere spørgsmål til de enkelte værker eller endda selv stille nye af slagsen.

Undervisningsbrug: Schmoop er en genvej, men er  i så høj grad en genvej for læreren, at man roligt kan linke til Shmoop-sider hvis man kaster sig over emner i klassen som er tilgængelige på Shmoop. Siden kan således bruges som en godt supplement til den egentlige læsning af værkerne, men er ikke helt nok til at erstatte læsningen af de originale bøger.

Da siden er på engelsk og de fleste værker derfor er relativt svære for danske elever kan man sagtens forestille sig at siden kunne være en god ressource i gymnasiet, men der er også materiale der kan bruges i lærerens forberedelse eller af dygtige udskolingselever.

Man kan også købe en særlig lærerpakke med ekstra gode materialer til læreren og små quizzer om emnerne, men det har jeg ikke fået kigget nærmere på.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *