Med påsken nys overstået må vi hellere blive lidt i det hellige hjørne. Vatikanets Museum tilbyder nemlig intet mindre end et virtuelt besøg i det Sixtinske Kapel. Her kan man dreje rundt i alle retninger og zoome ind på de mange kendte kunstværker, men desværre ikke bevæge sig omkring. Det er dog imponerende lavet og man får på en gang følelsen af at være på besøg og på at være i gang med en ordentlig omgang skydespil og forventer næsten at der skal komme monstre løbende mod en. Heldigvis kan man så nyde kunsten og få ro i kroppen igen.
Udsnit fra det imponerende loft i Det Sixtinske Kapel - helt uden at have været på besøg.
Uddannelsesbrug: Man kan naturligvis beskue de mange kunstværker andre steder som en del af undervisningen i billedkunst – både i bøger og på nettet – men det giver nu en særlig følelse at se dem side om side i loftet og på væggene i selveste det Sixtinske Kapel. Besøget kan naturligvis bruges i kristendom – prøv at finde forskellige bibelsteder ved at gå på opdagelse (hvem finder først slangen der får Eva forført til at spise et æble?) eller brug besøget som en udgangspunkt for forskellige bibelhistorier – eller bare en snak om kristendom og kunst.
Jeg er viceskoleleder på Langebjergskolen i Humlebæk. Tidligere har jeg blandt andet været it-didaktisk konsulent i Future Classroom Lab, innovationschef i Gyldendal, afdelingsleder og it-vejleder på Lindehøjskolen i Herlev, it-vejleder på Utterslev Skole i København og uddannelseskonsulent hos Dansk IT. Jeg har tidligere siddet i styrelsen for Danmarks IT-vejlederforening, hvor jeg frem til 1. september 2010 var formand. Jeg cand.it i It, læring og organisatorisk omstilling fra AAU.
Jeg har bl.a. deltaget i arbejdet med Undervisningsministeriets it-bevis, bedømmelseskomiteen for projektkonkurrencen om netbaserede læringsmidler og som ekspert i Danmarks Evalueringsinstituts evaluering af IT i Folkeskolen (ITiF). Desuden har jeg optrådt som oplægsholder og kursusleder på en række foredrag, kurser og workshops om skole, it og læring.
I 2006 fik jeg ideen til Torvet på Uddannelsesforum som siden er blevet gentaget i større og større omfang. Grundideen i Torvet er at man udveksler gode ideer til gratis programmer og hvordan de kan bruges i skolen, men da jeg ved at man ikke altid er så god til at give ideer fra sig plejer jeg at alliere mig med et par gode bidragsydere og sikre at der programmer nok på programmet! Torvet var med på Danmarks Læringsfestival for foreløbig sidste gang i 2019.
Bloggen blev startet i 2008 og har genn m tiden haft mange gæstebloggere og mere faste bidragsydere - og der er altid plads til andre der vil være med til at dele.