På besøg i det Sixtinske Kapel

Del med dit netværk

Med påsken nys overstået må vi hellere blive lidt i det hellige hjørne. Vatikanets Museum tilbyder nemlig intet mindre end et virtuelt besøg i det Sixtinske Kapel. Her kan man dreje rundt i alle retninger og zoome ind på de mange kendte kunstværker, men desværre ikke bevæge sig omkring. Det er dog imponerende lavet og man får på en gang følelsen af at være på besøg og på at være i gang med en ordentlig omgang skydespil og forventer næsten at der skal komme monstre løbende mod en. Heldigvis kan man så nyde kunsten og få ro i kroppen igen.

Udsnit fra det imponerende loft i Det Sixtinske Kapel - helt uden at have været på besøg.

Uddannelsesbrug: Man kan naturligvis beskue de mange kunstværker andre steder som en del af undervisningen i billedkunst – både i bøger og på nettet – men det giver nu en særlig følelse at se dem side om side i loftet og på væggene i selveste det Sixtinske Kapel. Besøget kan naturligvis bruges i kristendom – prøv at finde forskellige bibelsteder ved at gå på opdagelse (hvem finder først slangen der får Eva forført til at spise et æble?) eller brug besøget som en udgangspunkt for forskellige bibelhistorier – eller bare en snak om kristendom og kunst.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *