Søgehistorievideoer
Skrevet i Programmer af Malte von SehestedEn årets store begivenheder er reklamerne under mesterskabet i amerikansk fodbold – Super Bowl. I år valgte Google at vise en lille kærlighedshistorie der blev fortalt gennem søgninger.
Ideen med at fortælle historier gennem søgninger er sjov og vi skrev også om både Googles reklame og ideen tilbage i februar, men med værktøjet Search Stories Video Creator på YouTube er det blevet uendelig meget lettere. Man skal bare vælge syv søgekriterier, vælge hvilken type søgning (internet, kort, billeder og så videre) der skal anvendes til dem og endelig vælge underlægningsmusik til videoen. Undervejs kan man få vist midlertidige søgeresultater og til sidst skrues det hele sammen til en video på YouTube. Man skal dog lige være opmærksom på at det kan give problemer at bruge særlige tegn og bogstaver i søgningerne – for eksempel de danske bogstaver æ, ø og å – hvilket begrænser mulighederne for at lave kærlighedshistorier.
Undervisningsbrug: Søgehistorier er en sjov lille måde at lave historier på og kan være en spændende indgang til genrediskussion, men kan jo også anvendes til at dokumentere elevernes brug af søgninger i forbindelse med faglige projekter på. Forestil dig for eksempel en søgehistorie som introduktionen i en elevfremlæggelse af projektopgaven.
Malte
Jeg er viceskoleleder på Langebjergskolen i Humlebæk. Tidligere har jeg blandt andet været it-didaktisk konsulent i Future Classroom Lab, innovationschef i Gyldendal, afdelingsleder og it-vejleder på Lindehøjskolen i Herlev, it-vejleder på Utterslev Skole i København og uddannelseskonsulent hos Dansk IT. Jeg har tidligere siddet i styrelsen for Danmarks IT-vejlederforening, hvor jeg frem til 1. september 2010 var formand. Jeg cand.it i It, læring og organisatorisk omstilling fra AAU. Jeg har bl.a. deltaget i arbejdet med Undervisningsministeriets it-bevis, bedømmelseskomiteen for projektkonkurrencen om netbaserede læringsmidler og som ekspert i Danmarks Evalueringsinstituts evaluering af IT i Folkeskolen (ITiF). Desuden har jeg optrådt som oplægsholder og kursusleder på en række foredrag, kurser og workshops om skole, it og læring. I 2006 fik jeg ideen til Torvet på Uddannelsesforum som siden er blevet gentaget i større og større omfang. Grundideen i Torvet er at man udveksler gode ideer til gratis programmer og hvordan de kan bruges i skolen, men da jeg ved at man ikke altid er så god til at give ideer fra sig plejer jeg at alliere mig med et par gode bidragsydere og sikre at der programmer nok på programmet! Torvet var med på Danmarks Læringsfestival for foreløbig sidste gang i 2019. Bloggen blev startet i 2008 og har genn m tiden haft mange gæstebloggere og mere faste bidragsydere - og der er altid plads til andre der vil være med til at dele.