Skriv kemi i word

Del med dit netværk

Microsofts mange sjove labs laver hele tiden små udvidelser. Nogle er mindre brugbare og bare sjove som for eksempel Ribbon Hero, mens andre giver udvidet funktionalitet som for eksempel Office Math. Chemistry Add-in hører bestemt til i sidste kategori. Men udvidelsen bliver Word i stand til at skrive kemiske formler på lidt samme måde som man efterhånden har været vant til at skrive matematiske formler.

Det virkelig smarte (og avancerede) er at formlerne skrives i en slags Kemisk Markup Language og altså vil kunne læses af andre programmer der er i stand til at forstå denne særlige syntax, der selvfølgelig overholder XML.

Der er en lang række forskellige indstillinger og et nyt menupunkt i Words karakteristiske Ribbon i udvidelsen

Uddannelsesbrug: Programudvidelsen er ret avanceret og vil nok ikke finde sin store brug i folkeskolen, selvom den kan benyttes i kemirapporter og opgaver i udskolingen. I gymnasiet og senere i uddannelsessystemet er udvidelsen til gengæld ret handy.


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *