Børnesikkert GoAnimate

Del med dit netværk

Jeg har været og er ret begejstret for animationstjenesten GoAnimate! Desværre har tjenesten i takt med den er blevet udviklet dels fået grafikelementer som ikke er helt stuerene og der er også en del brugere der laver animationer med eget digitale materiale som ikke er for sarte sjæle. Selvom GoAnimate! fjerner disse ting når det opdages kan de ikke nå det hele og man risikerer derfor som bruger at få ubehagelige oplevelser. Dette kan være et problem i skolesammenhænge og det er derfor glædeligt at opdage den på samme tid geniale og pragmatiske løsning folkene bag GoAnimate! har fundet. I samarbejde med Domo har de simpelthen oprettet en anden tjeneste med færre grafikelementer og uden mulighed for at brugeren uploader egne grafikelementer – med andre ord en version af GoAnimate! man trygt kan besøge i alle aldre.

Tjenesten hedder Domo Animate og ligner på alle måder GoAnimate! bortset fra at der er et lidt mindre udvalg af temaer til figurer, baggrund, elementer og lydeffekter. Brugerfladen er altså den samme intuitive brugerflade der gør at man kan lave en fiks og færdig animation på få minutter.

Undervisningsbrug: Der er ikke noget i forhold til den overordnede brug der adskiller Domo Animate fra GoAnimate! Det er et fornuftigt lille animationsprogram der er let at lære at bruge og som er en god måde at for eleverne at arbejde med at producere og remediere indhold eller til at digte helt nye historier. Prøv for eksempel at lade eleverne genfortælle bibelhistorier som tegnefilm.


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Bente

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *