Del, ret og kommenter med Crocodoc

Del med dit netværk

Ind i mellem støder man på en tjeneste der er så let at bruge at det undrer at ingen har fundet på det noget før. Sådan en tjeneste er Crocodoc. på Crocodog kan man dele og kommentere i dokumenter og præsentationer  uden at være registreret. Det eneste det kræver er at man uploader filen og sender den unikke URL til dem man skal dele med – eller vælger at dele direkte på Facebook, Twitter eller Google Buzz – hvis man ikke ligefrem embedder dokumentet på sin hjemmeside (eller i SkoleIntra når Carsten får tilføjet Crocodoc til positiv-listen). De sidste muligheder for deling giver dog kun adgang til at læse dokumentet med kommentarer.

Der er ikke tale om et værktøj der giver fuld mulighed for at arbejde sammen om dokumenttilblivelsen som for eksempel Google Docs eller Zoho. I stedet er der tale om en tjeneste hvor man kan uploade et færdigt dokument (i både ppt, doc og pdf formater) og derefter annotere, kommentere, strege og tegne i dokumentet. Man kan så downloade det kommenterede dokument til sin computer når man er færdig med at diskutere det.

Er man vant til at bruge kommenteringsredskaber er Crocodoc ufattelig simpelt at bruge og kræver som sagt ingen registrering. Vil man have lidt mere sikkerhed kræver det dog både registrering og betaling (36 USD om året), men så får man også både kodeord og https.

Upload dit dokument og så er det ellers klar til at blive kommenteret på et hav af måder.

Undervisningsbrug: Oplagt måde at gennemse materiale og få kommentarer når man planlægger sin undervisning, men tjenesten kan også bruges af eleverne – både internt til at dele og kommentere og i forhold til læreren, hvor man kan forestille sig at man kan få kommentarer til en endnu ikke færdig opgave eller præsentation.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *