Hjemmelavede computerspil, interesseret?

Del med dit netværk

Specielt grundskoleelever benytter mange af deres frikvarterer på at spille forskellige flashspil på nettet, hvorfor ikke få denne interesse ind i undervisningen?

Mange forskere argumenterer for vigtigheden af udviklingen af fantasien og kreativiteten som computerspil kan være med til at bibringe eleven (http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/3956241.stm – desværre på engelsk). Yoyo games hedder stedet hvor du, og eleverne, kan lade fantasien og kreativiteten få frit løb! Herunder ses to billeder af et spil der er lavet med Yoyo Game maker, læg mærke til historien 🙂


Jeg er dog sikker på at spillet herover er lavet med en pro version af programmet “Yoyogames Game Maker” som koster 25$, men der findes også en lite version af programmet som jeg legede lidt med og endte med at lave et lille spil (på 10 minutter) hvor man skulle plukke frugt, så lite versionen kan sagtens bruges:

De spil man laver, skal laves i et fysisk program du downloader til din computer (ca. 10 mb), men når du har lavet spillet kan du enten gemme det som en exe fil på din computer eller uploade spilfilen (exe) til yoyogames hjemmesiden, hvor andre så kan spillet spillet fra hjemmesiden (efter at have installeret en plug-in).

Undervisningsbrug: Når det handler om at videreudvikle elevens fantasi for fortællelyst er der ingen grænser, hvorfor ikke lade eleverne lade fortællingen foregå i et hjemmebrygget spil.. det er da hvad man kan kalde for interaktion med modtageren… 🙂

Hjemmeside link: http://www.yoyogames.com/

Download link: http://www.yoyogames.com/gamemaker/try


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *