Mashpedia – når nyheder møder leksikon

Del med dit netværk

Mashpedia hedder et ret sjovt opslagsværk der henter sit indhold fra en lang række tjenester. Som navnet antyder er hoveddelen artikler fra Wikipedia, men disse suppleres i det enkelte opslag med indhold fra sociale tjenester som Digg og Twitter samt den store blogosfære, billeder og videoer fra Flickr og YouTube samt almindelige webopslag og opslag i nyhederne.

Det betyder at man både får her og nu udviklingen i det man slår op og får baggrundsmateriale med. Jeg brugte det for eksempel på restauranten Noma, der jo er intet mindre end verdens bedste, og må sige at resultatet imponerer.

Undervisningsbrug: Mashpedia er oplagt at bruge i forbindelse med aktuelle begivenheder. Den multimodalitet der tilbydes ved at der både er tekst, billeder og video vil måske endda give bedre muligheder for at alle elever kan være med på hvad der sker, men især blandingen af nyheder og baggrund og det at tingene kommer fra forskellige kilder er interessant og lærerigt – ikke mindst hvis man har fat i mere kontroversielle sager i samfundsfag eller historie.


Del med dit netværk

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *