Videndeling af undervisningsressourcer
Mange af de værktøjer vi præsenterer herinde på torvet er ofte direkte knyttet til eleven. Men it kan også benyttes til elevens gode uden af den ved det. Som f.eks. historie eller samfundsfagslærer har man ofte mange tekster liggende elektronisk og det kan være svært at holde styr på ressourcerne.
Med Mendeley kommer der orden på sagerne, ikke nok med at du kan indeksere dine filer, men programmet går også ind i filerne og finder informationer om dem – Ydermere kan du med Mendeley notere i filerne, lave resumé ark osv.
NU kommer det bedste: ikke nok med at Mendeley holder styr på dine tekster, programmet kan også lægge dem op i skyen og lade dine kollegaer se hvilke filer du har liggende! Meget smart hvis man sidder i et team og mangler en ressource eller eventuelt bare vil se, hvilke nye tekster de andre i dit team har liggende på det gældende område!!
Hjemmeside Link: http://www.mendeley.com/
Altså lidt ligesom OneNote?
Jeg må indrømme at jeg ikke er 100 % mester i OneNote, men har dog leget en hel del med det. Men som jeg umiddelbart ser det så er der to væsentlige forskelle:
1. OneNote kræver så vidt jeg ved en Sharepoint løsning (betaling).
2. Så skal man aktivt ind og skrive de tilføjelser til en ressource, hvor Mendeley gør det automatisk. Så for mig at se er Mendeley mere “ren” videndeling, hvor OneNote er mere noter og emner, hvilket det også i andre sammenhænge er fantastisk til, bruger det som sagt selv en del! 🙂
Men det skal dog siges at jeg benytter ikke synkroniser-funktionen inde fra OneNote (benytter Mesh til at synkronisere Sektionerne i stedet hvilket ikke kræver betaling).