Vikinger har alle dage været både en god historie og et godt emne i faget historie. For nylig skrev jeg om spillet 1066, men der er flere gode vikingeressourcer på nettet.
Det amerikanske nationalmuseum – The Smithsonian – havde en stor udstilling for 10 år siden, hvor de markedere 1000-året for vikingernes opdagelse af Amerika. Denne udstilling er naturligvis slut nu, men hjemmesiden lever videre og indeholder et væld af gode ressourcer.

Et mere oplagt sted at finde gode vikingeressourcer er på dansk – nemlig på EMU. Her ligger en samling af gode ideer og ressourcer lige til at gå til – alle med den store fordel at de er på dansk.
Malte
Jeg er it didaktisk konsulent i Future Classroom Lab under CFU på Københavns Professionshøjskole. Tidligere har jeg blandt andet været innovationschef i Gyldendal, udviklingschef hos Gyldendal Uddannelse, afdelingsleder og it-vejleder på Lindehøjskolen i Herlev, it-vejleder på Utterslev Skole i København og uddannelseskonsulent hos Dansk IT. Jeg har tidligere siddet i styrelsen for Danmarks IT-vejlederforening, hvor jeg frem til 1. september 2010 var formand. Jeg har en diplomuddannelse it og læring og har læst it-didaktisk design på Danmarks Pædagogiske Universtitetsskole.
Jeg har bl.a. deltaget i arbejdet med Undervisningsministeriets it-bevis, bedømmelseskomiteen for projektkonkurrencen om netbaserede læringsmidler og som ekspert i Danmarks Evalueringsinstituts evaluering af IT i Folkeskolen (ITiF). Desuden har jeg optrådt som oplægsholder og kursusleder på en række foredrag, kurser og workshops om skole, it og læring.
I 2006 fik jeg ideen til Torvet på Uddannelsesforum som siden er blevet gentaget i større og større omfang. Grundideen i Torvet er at man udveksler gode ideer til gratis programmer og hvordan de kan bruges i skolen, men da jeg ved at man ikke altid er så god til at give ideer fra sig plejer jeg at alliere mig med et par gode bidragsydere og sikre at der programmer nok på programmet!
I 2008 fik jeg Anders med på Torvet og han har så mange gode ideer at han foreslog at vi delte ud af dem på en blog med flere forfattere fremfor på individuelle blogs rundt omkring.