Collager i alle former

Del med dit netværk

Sidste år skrev jeg om Microsofts Autocollage, der er et lækkert lille program til at skabe collager af digitale fotos, men med Shape Collage bliver collageriet taget et skridt videre. Her kan man nemlig selv vælge hvilken form den endelig collage skal have og er man ikke tilfreds med de former der tilbydes i programmet kan man bare tegne sin egen (eller bruge et foto eller en tegning man har liggende).

Er man ikke tilfreds med de mange former programmet kommer med, kan man lave sine egne silhuetter som passer til de benyttede fotos.

Shape Collage skal downloades og installeres, men så er det til gengæld også så simpelt at gå til at alle burde turde kaste sig over det. Man vælger billeder og form og trykker “Create” så laves en dejlig collage som jpeg-billede. Der er naturligvis også en række mere avancerede indstillinger som kan bruges til at finetune collagen, men det kan man overlade til feinsmeckere.

En færdig collage. Her er det billeder fra Grønland der er sat i en collage i samme form som Grønland

Undervisningsbrug: Programmet er oplagt at bruge i forbindelse med emnearbejder og projekter hvor der er blevet taget fotos eller fundet billeder på nettet (på lovlige tjenester med rette licenser naturligvis), men kan også bruges som supplement til fotoalbums på ForældreIntra.


Del med dit netværk

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *