Historiske fotos sat på kortet

Del med dit netværk

Historypin hedder en spøjs tjeneste der bygger på Google Maps. Tjenesten tillader alle med en Google-konto at indsætte billeder på verdenskortets gadeniveau (Google StreetView) og angive både en tidsperiode for billedets optagelse og skrive en lille beretning om billedet og det det forestiller. Man kan selvfølgelig også bare bruge tjenesten til at lede efter eksisterende billeder. Til dette har man dels mulighed for at lede på kortet eller man kan bruge en søgeboks. Endelig kan man vælge at indsnævre det tidsrum hvorfra man er interesseret i at se billeder fra.

Her er det fotos fra Berlin - blandt andet et billede fra Reagans berømte tale ved Brandenburger Tor.

Undervisningsbrug: Udover at være oplagt som kilde i historie og samfundsfag tilbyder siden også en interessant form for historiefortælling og giver eleverne nye muligheder som producenter. Desværre kan man dog ikke holde sine egne billeder og historier private eller nøjes med at dele med en lille gruppe, så man skal naturligvis passe på man ikke får fyldt siden med unyttig støj.


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Tommy

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *