Kort til biosfæren

Del med dit netværk

Med Atlas of the Biosphere kan dem af os der har det bedst med at få billeder få præsenteret en lang række data økosystemer, vandressourcer, jordbrug og menneskernes socio-økonomiske betydning for planeten præsenteret som farvekoder på forskellige kort. Tjenesten har en lang række kort i en lang række kategorier, men lider lidt under af en del af kortmaterialet bygger på lidt ældre data (det er også en lidt ældre hjemmeside) – når det er på nettet forventer vi jo at tallene er fra i formiddags!

Jo mørkere grøn jo bedre landbrugsland. Tal fra 2001. Gad vide hvad global opvarmning betyder for nye tal?

Undervisningsbrug: At navigere rundt i kortene er nok en lidt for svær øvelse for de fleste elever i folkeskolen, men der er masser af kortmateriale der kan bruges i både geografi og samfundsfag. For de mere avancerede elever kan man hente data som kortene er tegnet ud fra og bruge dem sammen med andre korttjenester som Google Maps og Bing Maps.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *