Matematik-kattene er på spil

Del med dit netværk

Math-Cats er et godt eksempel på at godt indhold i den grad betyder mere end indpakningen. Hjemmesiden som langt hen ad vejen mere ligner 2002 (hvor den blev startet) end 2010 gemmer på en guldgrube af materiale og aktiviteter til matematikundervisningen – især i indskoling og mellemtrin. Siden kan virke lidt rodet og kattetemaet vil jeg slet ikke kommentere, men man finder som nævnt en mænge materialer og aktiviteter og forslag til forskelligt arbejde med matematik – så trods udseendet er det bestemt værd at give siden en chance.

Brøkregning i Det Gamle Ægypten var noget af en prøvelse, da brøker kun optrådte med 1 i tælleren. I denne aktivitet skal man kombinere forskellige brøker for at finde den viste brøk.

Undervisningsbrug: Siden kan bruges som inspiration eller man kan linke fra klassens arbejdsrum direkte til aktiviteter som eleverne kan arbejde med. Endelig kan man også lære eleverne siderne bedre at kende og bruge dem som valgfri ekstra matematik eller værksteder i matematikundervisningen. Det sidste kan dog være svært, da siderne er på engelsk.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *