På pointjagt med mobilen

Del med dit netværk

I det seneste års tid er geolokationstjenester blevet mere og mere populære. Små programmer til mobiltelefonen der går det muligt at dele sin position med vennerne. Især tjenesten FourSquare, hvor man ved at tjekke ind på forskellige steder kan gøre sine venner opmærksomme på hvor man er, er blevet ret udbredt, omend det stadig er en meget lille brugerskare i forhold til Facebook. Om dette ændrer sig hvis Facebook, hvad de gør ifølge rygterne, lancerer en geolokationstjeneste er ikke til at vide. Hidtil har denne type lokationstjenester dog ikke haft det store formidlings- eller læringsmæssige aspekt, men en af FourSquares mange konkurrenter opdaterede for nylig deres tjeneste og gjorde det muligt at udarbejde egne udfordringer og såkaldte “Treks” – små ruter med opgaver undervejs.

Det har Charlotte S.H. Jensen, der til daglig er innovativ webredaktør hos Nationalmuseet, skrevet om på Organisationen Danske Arkivers blog Arkivformidling. Da det var mig der gav hende tippet og hende der var først ved tastaturet vil jeg tillade mig at linke videre til en fint indlæg hvor man kan læse nærmere om SCVNGR: http://arkivformidling.wordpress.com/2010/08/15/scvngr-historisk-skattejagt-pa-mobil/.

Hvis man selv får lyst til at lave udfordringer og ruter er værktøjet til dette utrolig simpelt at bruge. Dels kan man – når man har point nok – lave udfordringer direkte i telefonenapplikationen – og dels kan man fremstille dem via SCVNGR’s hjemmeside.

Undervisningsbrug: Da det er så let at lave sine egne ruter og udfordringer er det en oplagt tjeneste at bruge efterhånden som smartphones kommer i hænderne på flere og flere elever. Tjenesten gør det muligt at lave små konkurrencer og opgaver til en lejrskole eller en tur til byen – måske er det især oplagt til historie, men man kan også lade sig inspirere af ideer fra GeoCaching eller Djeeo til at lave sine egne udfordringer til eleverne.


Del med dit netværk

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *