WikiMindmap.org understøtter nu den danske Wikipedia!

Del med dit netværk

Vi har tidligere skrevet om det geniale semantiske søgnings-værktøj: WikiMindmap – problemet dengang var, at værktøjet understøttede en masse sprog, men ikke dansk, hvilket er et problem for de fleste grundskoleelever.

Her på sitet syntes vi at det var ved at være på tide at den danske sektion af Wikipedia også blev understøttet, så efter en mailkorrespondance med personen bag WikiMindmap, Felix Nyffenegger, har han nu, i sin ferie, tilføjet understøttelse til den danske sektion af Wikipedia. Mange tak!
Dette betyder, at danske folkeskoleelever nu kan begynde at søge, hvilket yderligere betyder, at I lærere skal til at skrive en masse på den danske sektion af Wikipedia 🙂

Eksempel på en søgning på "Christian 4."

Undervisningsbrug:
Generelt er WikiMindmap et genialt værktøj til at søge semantisk; der med andre ord giver brugeren mulighed for at specificere sin søgning, ved at se de emner der relaterer sig til søgeordet og derved kan vælge at fokusere på en specifik ”gren”.
Et eksempel kunne være at en elev ønsker at behandle Kong Christian den fjerdes eftermæle… Men hvilken del af eftermælet skal man fokusere på? Når den trykker på det grønne ikon ved siden af Eftermæle, kommer en ny liste op med “Emner”, heriblandt Børsen – når man trykker på Børsen, kommer en side frem fra den danske sektion af Wikipedia, om Børsen.
DOG SKAL DEN KILDEKRITISKE SANS ALTID HUSKES… også selvom en undersøgelse fra Berlingske Tidende viser at “den danske Wikipedia” havde flere korrekte referencer end “Den Store Danske”!

Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *