Byg dine egne mobilprogrammer

Del med dit netværk

Google AppInventor er et fantastisk forsøg på at gøre eleverne til de skabende kræfter med mobiltelefonen. Programmeringsapplikationen er bygget på det samme system som ligger til grund for animationsprogrammeringstjenesten Scratch som vi tidligere har skrevet om. Scratch er udviklet på MIT og er i familie med Lego Mindstorm og hele tankegangen tilbage fra Logo.

Programmeringen tager udgangspunkt i handlinger som sættes sammen til programmer som klodser der klikkes sammen og det er ret intuitiv at bruge.

Programmering med byggeklodser

AppInventor kræver at man har en mobiltelefon med Android og man skal installere nogle programmer på computeren for at kunne teste sine applikationer – men man kan godt kaste sig over udviklingen uden at have hverken program eller telefon.

Det er let at lave små programmer og Google tilbyder en lang række små tutorialprogrammer som man kan tage udgangspunkt i når man bygger sine egne.

Programudvikling i AppInventor giver adgang til en lang række af telefonens indbyggede muligheder og man kan naturligvis tilknytte egen lyd, video og billeder til sine apps.

Undervisningsbrug

Her er en tjeneste som er ret avanceret og derfor nok ikke hører til i den almindelige dagligdags undervisning, men det er oplagt at tage fat i et projekt eller hvis man er så heldig at kunne tilbyde valgfag med teknologi og computere. Selvom systemet er tænkt til børn er det også oplagt for den mere nørdede lærer der trods alt ikke vil kaste sig over en fuld programudvikling med Androids SDK men stadig gerne vil lave små quizspil eller tilbyde apps til andre gode og didaktiske anvendelser af mobiltelefonen.


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Christian

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *