Det periodiske system og tegneserier

Del med dit netværk

Hvad sker der når en tegneserieelskende dreng vokser op og bliver kemiker? Hvis han er ansat på University of Kentucky ender det med at han laver en oversigt over det periodiske system men tegneseriereferencer. For hver eneste element i det periodiske system kan man finde ud af hvilke tegneserier netop dette unikke element optræder i. Hvis man efter at have kigget på referencerne også er blevet lidt interesseret i elementerne kan man klikke direkte videre til en hjemmeside med mere videnskabelige data og lidt mindre tegneseriereference…

Svovl var populært i tegneserierne i tresserne...

Undervisningsbrug

Indrømmet her er kun tale om kuriøsitet – men mon ikke man kan fange en enkelt elev i ny og næ når man som fysiklærer kan udbryde “Jamen scandium* er ikke bare opkaldt efter Skandinavien. Det optrådte såmænd også i Thunderbolt nummer 6 tilbage i 1997”

*) Der er desværre ingen tegneseriereferencer til Bohrium, hvilket ellers ville have været det rigtige nationale valg.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *