Fælles brainstorm

Del med dit netværk

Edistorm hedder en tjeneste der tilbyder online brainstorm. Der er ikke tale om endnu et mindmap-værktøj, men om en simpel måde at deles op udvikling af gode ideer. Designet er note-it sedler (endda i forskellige farver) og dem der deltager i en brainstorm kan lave så mange de vil og naturligvis se alle de andre deltageres foreslag (men naturligvis ikke rette dem), ligesom man kan diskutere den enkelte seddel ved at tilføje noter.

Efterhånden som man tilføjer sedler vil systemet begynde at foreslå ord – hvis det vel og mærke kan forstå hvad man skriver, så her er endnu en feature der kun fungerer på engelsk – men cool er den nu alligevel.

Desuden tilbyder systemet en stemmesystem, således at alle deltagere har 10 stemmer som de kan bruge på de forskellige ideer. Man kan kun give en stemme til den samme ide, men flere deltagere kan godt stemme på det samme og man kan således let få overblik over hvilke ideer der er de bedste.

Endelig kan man benytte sig af en række skabeloner når man opretter en ny brainstorm. Desværre kan man ikke lave sine egne, men man må regne med at der med tiden kommer endnu flere end de allerede eksisterende.

Når man opretter sig får man en måneds premiumkonto, men må derefter betale eller nøjes med en gratisudgave, der betyder at man ikke kan oprette lukkede brainstorms. Det er dog relativt billigt at købe en skolelicens.

IT Torvets egen lille brainstorm

Undervisningsbrug

Denne tjeneste er en af de få onlinetjenester som ikke bare er god at have når man ikke alle kan være i samme lokale – den kan også med fordel anvendes til klassesessioner hvor alle kan deltage hele tiden i stedet for at vente på at man får sin tur ligesom man hele tiden kan følge med i hvad andre tilføjer. Ideen med at man kan stemme på de bedste ideer er også god og systemet er derfor velegnet til opgaver hvor man også skal nå til enighed om noget.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *