Mesh er blevet en del af Live

Del med dit netværk

For snart to år siden skrev vi om tjenesten Mesh, der giver mulighed for at synkronisere mapper på tværs af flere computere. Tjenesten er for nylig kommet ud af beta og er blevet en del af Microsoft Live. Det betyder at man kan synkronisere direkte med sit SkyDrive og med de nye muligheder for at redigere og oprette Microsoft Office dokumenter online med Microsoft Live kan man altså arbejde (omend i meget begrænset form) videre på dokumenter direkte fra browseren. På denne måde adskiller Live Mesh sig altså fra andre lignende tjenester, som for eksempel Dropbox. En anden måde tjenesten adskiller sig på, er at man kan vælge enhver mappe på computeren til synkronisering, hvor de øvrige tjenester typisk samler alt materiale til synkronisering i en bestemt mappe (med undermapper).

Udover synkronisering med andre computere (og med SkyDrive) kan man med Live Mesh dele mapper med andre, så man kan arbejde sammen om fælles dokumenter. Endelig tilbyder den nye udgave også at man synkroniserer favoritter fra Internet Explorer og indstillinger og skabeloner i Microsoft Office 2010.

Undervisningsbrug

Live Mesh giver ikke meget mening på skolens fælles computere, men hvis man er så heldig at arbejde med 1:1 (altså 1 computer per elev) kan man ved hjælp af Mesh lave fællesmapper og afleveringsmapper som gør det let for elever og lærer at dele dokumenter uden at skulle huske at uploade og tænke over om det nu er den nyeste udgave der er blevet sendt. Om Live Mesh også tilbydes som en del af Live@Edu og om det eller en lignende tjeneste så bliver tilbudt med den kommende Office 365 for Education må vi spændt vente og se…


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. Svar

  2. By Pelle

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *