Nyhederne på kortet

Del med dit netværk

Mapeas hedder en mashup-tjeneste der henter nyheder fra ABC, NBC, Fox, Associated Press og AFP og viser dem på et verdenskort. Tjenesten er indrettet så angivelserne på kortet grafisk viser hvor ny en nyhed er (markeringen bliver ganske simpelt mindre med tiden) og tilbyder at man kan få vist alle nyheder eller kun få nyheder indenfor kategorierne sport, underholdning, forretning, videnskab og generelle nyheder.

Når man zoomer ind på en nyhed og holder musen over den vises et popup med en overskrift og en lille bid tekst og eventuelt en illustration eller en video samt et link til hele historien.

En af de smarte features med Mapeas er at nyhedsboblerne bliver mindre efterhånden som nyheden bliver ældre, som det kan se på de to tyske nyheder.

Undervisningsbrug

Tjenesten er meget amerikansk, da samtlige nyheder hentes fra amerikanske nyhedsbureauer og tv-kanaler, men giver et godt overblik over nyhederne inden for et emne eller generelt i verden. Især er det jo sjovt at se hvilke historier i Europa som i de amerikanske nyhedstjenesters øjne er store nok til at blive til nyheder.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *