Den levende engelskordbog

Del med dit netværk

Wordia hedder en engelskordbog hvor indholdet er forklaret i små videofilm. Når man laver et opslag vises resultatet dels definitioner på ordet fra forskellige opslagsværker og dels vises en video med ordet der forklares (i videoen nedenfor har jeg slået ordet blog op). Desuden vises beslægtede ord (synonymer) og som en sjov deltalje et opslag fra Twitter med de nyeste tweets der indeholder søgeordet.

Wordia er en ægte web 2.0 tjeneste, der tilbyder at man selv kan uploade film (det kræver at man også har en Google-konto, for alle film gemmes på YouTube) og altså se andres film når man skal have et ord forklaret. Der findes også et (ret svært) ordspil på sitet – men det kræver at man ikke bare har fulgt godt med i engelsktimerne…

Wordia findes også i en skoleudgave hvor ordsamlinger kan opdeles i klasser og fag og elevernes videoer kun bliver tilgængelige for de øvrige elever. Denne version har jeg desværre ikke haft mulighed for at teste.

Opslags i wordia

Undervisningsbrug

Tjenesten vil kunne bruges i engelsk til en lidt sjovere måde at få forklaret svære ord på en lidt sjovere måde end bare ved at slå dem op i ordbogen.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *