Lad andre følge dit spor på nettet

Del med dit netværk

Trailmeme er en slags mindmap over hjemmesider. Ideen er at alle har deres egne måder at finde og ordne viden på når vi søger på nettet og ofte er den måde en ligesindet har ordnet sine undersøgelser på bedre end hvis jeg bare søger på nettet.

Trailmeme giver således brugeren mulighed for at registrere den måde de forskellige hjemmesider der bruges til at belyse et givent emne er forbundet (for mig) og vise denne registrering som en slags mindmap – det som trailmeme kalder et spor (trail). Når man har lavet sit spor kan man dele det med andre og de kan så følge sporet. I modsætning til andre tjenester til at dele hjemmesider (som Diigo eller JogTheWeb) tillader Trailmeme at man laver alternative ruter, så man altså kan forgrene (gen)oplevelsen af viden.

Et godt tip til arbejdet med Trailmeme er at benytte sig af den såkaldte Bookmarklet, der gør det let at tilføje en given side til sin linksamling og dermed bruge den i et eksisterende eller kommende spor på tjenesten.

Undervisningsbrug

Læreren kan naturligvis fremstille spor til eleverne så de får en struktureret vej igennem materiale på nettet. Det er også en mulighed at lade eleverne arbejde med at lave deres egne spor og finde ud af hvile veje rundt på nettet der giver mening hvis man vil vide noget om et bestemt emne.

Et eksempel på en Trailmeme tænkt til brug i samfundsfag kan prøves her: http://trailmeme.com/walk/Dansk_Politik_Samfundsfag/1014307826


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *