Mens vi venter på fyrværkeriet

Del med dit netværk

Med juleferien på vej og nytåret lige om hjørnet er det ved at være den tid på året hvor man skal til at lægge nakken tilbage og kigge mod stjernerne – hvad enten det er julestjernen eller nytårskrudtet man kigger efter. Mens man står der og kigger tænker man måske på hvordan det hele ville se ud hvis man havde supermandsøjne og kunne se infarød, radiobølger eller måske gammastråler.

Det behøver man ikke længere, for nu kan man få syn for sagen på hjemmesiden Chromoscope. Zoom rundt i billedet af mælkevejen og vælg hvilket spektrum du vil se herlighederne i – og vups så er den der.

Mælkevejen lidt til højre og med bølgelængderne stillet ind på synligt lys...

Undervisningsbrug

Sitet har ikke den store brugbarhed, men kan vel anvendes hvis man kommer ind på noget om bølgelængder og rumforskning i timen. Men det er flot og kan bruges som en lille julegave til de astronominørdede.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *