Prøv at smadre jorden inden jul

Del med dit netværk

Med simulatoren Impact Earth er der muligheder for at lege gud og kaste med alt fra små snebolde til planetstore jerngiganter og se hvad der sker når de rammer jorden. Simulatoren, der er en videreudvikling af et værktøj som NASA udviklede for 8 år siden, er let at bruge og ved at angive en række parametre kan man få at vide hvilke konsekvenser astroideanslaget vil have.

Udover at man kan indtaste sine egne tal kan man også vælge at udregne nedslagseffekterne for nogle af de astroider der står bag en række berømte kratere, ligesom man også kan finde en tungere tekniske dokumentation for de beregninger der ligger bag.

Når man starter beregningerne afspilles en lille animation. Det er meget sjovt første gang, men heldigvis kan man klikke sig videre og komme direkte til resultaterne af de ødelæggelser man har igangsat.

Undervisningsbrug

Siden kan være en lille sjov gimmick i fysikundervisningen når der skal tales om kraft, fart og masse – eller man kan bruge simulatoren når man i geografi taler om nogle af de steder på jorden der i den grad er påvirket af astroider.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *