Stavekonkurrence på IWB

Del med dit netværk

Her i denne søde juletid er det altid rart med nogle små hyggelige men dog faglige aktiviteter mellem kalenderlys, julepynt og gavekalender. Her kan Sherri Frickers arbejde hjælpe. Sherri er lærer i det nordamerikanske. Hun har lavet en lille frist notebook-fil til SMART-boardet som kan bruges til at lave en rask Spelling Bee – altså stavekonkurrence.

Selve notebookfilen er måske i første omgang ikke så imponerende, men Sherri demonstrerer på forbilledligvis hvordan man kan få Notebook-softwaren, der ellers ikke er den bedste til at lave avancerede handlingsforløb, til at respondere på rigtige og forkerte stavning af ordene. Den snappe lærer vil hurtig gennemskue Sherris system og kunne lave sine egne stavekonkurrencer. Lidt hjælp skal der dog være: Uden at vide det er jeg helt sikker på at Sherri har lavet hele 26 forskellige tastaturer – et til hver af bogstaverne – og så sørget for at det “rigtige” bogstav sender en videre til næste side mens de resterende blot spiller en fejllyd. En anden af Sherris hemmeligheder er brugen af den aldeles udemærkede funktion grupper.

Hvis man med udgangspunkt i Sherris Spelling Bee vil lave en dansk version skal man først lave sig et lækkert tastatur så de danske bogstaver kan komme med.

Undervisningsbrug

Det er altid sjovt med en rask konkurrence og stavekonkurrencer kan både gennemføres alene eller i hold og kan laves som klasseaktivitet eller som et værksted for en gruppe.


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Mikkel og Victor

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *