Minecraft som fremvisningsværktøj mm…

Del med dit netværk

Selvom spillet Minecraft stadig kun er i beta (dvs. ikke færdigudviklet), er det allerede en klassiker i computerspilsverdenen.
Umiddelbart ser spillet ikke ud af meget (grafikken er firkantet og alt, lige fra træer til bjerge er bygget op af store kvadratiske klodser), MEN der er noget ved spillet som tiltaler ens kreative side… Man får lyst til at være kreativ, og inden man ved af det, har man brugt den halve nat på at bygge et murstenshus med tilhørende drivhus og stakit 🙂

Det som helt klart er Minecrafts force, er den intuitive brugergrænseflade, som gør det lettere at konstruere det man umiddelbart har lyst til. Der er ikke irriterende menuer eller svære formeler, kun kreativitet i blokform!

Undervisningsbrug:
Som det bliver nævnt i overskriften, kan Minecraft benyttes som fremvisningsværktøj, f.eks. kan man som på videoen herunder se en skoleelev der prøver at forklare astronomi ved hjælp af nogle konstruktioner han har lavet i Minecraft:

En lignende tilgang kunne være den digitale historiefortælling… så længe man kan bygge et slot og der kommer monstre om natten er der lagt i ovnen til en god fantasilysten fortælling!!!

Et tredje brug til undervisningen, kunne være at forbedre elevernes kollaborative egenskaber. Joel Levin (lærer på Manhatten, USA), har undervist igennem Minecraft. Han forklarer i et interview om flere fordele ved spillet, og nævner, at det kan være med til at videreudvikle elevernes kollaborative-  og sociale kompetencer så de, når de kommer på online tjenester som Facebook, forhåbentlig forstår at begå sig.

Ressourcer:


Del med dit netværk

Kommentarer

 1. By Thomas

  Svar

 2. By Thomas

  Svar

 3. Svar

  • By Thomas

   Svar

 4. Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *