MobiSticks – 2d-koder på den nemme måde

Del med dit netværk

Selvom vi før har beskæftiget os med 2d-koder, tags, QR-koder (Quick Response koder), smartcodes, EZ-koder og hvad andre navne disse matrikskoder efterhånden har fået, kommer her en kommentar til emnet. Et dansk initiativ har nemlig oprettet en service, der skal gøre det mere enkelt for underviseren at udvikle et multimedieret undervisningsforløb vha. 2d-koder. Der er her tale om servicen MobiSticks (som benytter 2d-kodeformatet EZ-koder).

Når man som underviser har oprettet en gratis bruger i MobiSticks, kan man uploade ressourcer (video på maks. 10 mb, billeder, tekst/hyperlinks, hyperlinks, pdf dokumenter og lydfiler) og knytte en EZ-kode i samme træk. Hvor man før skulle lagre filen ét sted, kopiere hyperlinket og knytte dette til en 2d-kode et andet sted, kan man her gøre alt dette fra MobiSticks.dk.

Dog er der ved denne brug af 2d-koder stadig problemer med betaling af netværksbenyttelse. Selvom MobiSticks og den mobil-applikation, der benyttes til at scanne 2d-koden med, er gratis, er de underviste nødt til at være på undervisningsstedets trådløse netværk (som er gratis at benytte). Ellers opkræves der betaling for den mængde data, der hentes via telefonen. Der er dog stadig mange muligheder indenfor de trådløse mure (som det ses herunder på videoen) 🙂

Undervisningsbrug:
Ud over den brug, der bliver fremvist herover, kan man forestille sig, at 2d-koderne kunne benyttes i alle de henseender i undervisningen, hvor der kan være behov for at uddybe ydeligere (understøtter multimedierede læringstilgange). I matematik kunne det være en uddybende video, som forklarer rummelig matematik, i natur-teknik en lydfil med solsortens sang, i skolegården kunne det være en 2d-kode, som henviste til et pdf-dokument, som forklarer reglerne til små lege på basketballbanen osv osv. Det er kun fantasien der sætter grænser. Via hyperlinket herefter, kan man se hvilke muligheder, der venter denne type undervisning i fremtiden ved implementeringen af “augmenteret virkelighed” : Youtube hyperlink.

Ressourcer:

Anerkendelse:
Tak til Peter Leth for irettesættelsen omkring terminologien omkring matrikskoder 🙂 – For ydeligere information omkring 2d-koder, kan I læse Peters kommentar til dette indlæg!


Del med dit netværk

Kommentarer

 1. Svar

  • By Thomas

   Svar

 2. Svar

 3. Svar

 4. By Peter Leth

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *