Slice it!

Del med dit netværk

Slice it! er en gratis app, som jeg i det forgangne år har præsenteret for et hold studerende på Blaagaard/KDAS’ linje ’IT og læring i matematik’. Applikationen er ikke ny, men den fortjener ikke destomindre omtale.

Der findes en ganske udmærket gratis version af applikationen fås til både iPhone/iPad og Android, og den indeholder 20 forskellige figurer, som man skal dele i lige store dele. Med fingrene på skærmen (gerne to fingre af gangen) markerer man det sted, hvor man ønsker at placere sin linje. Nogle af figurerne skal deles med flere linjer, og efterhånden som figurernes former bliver mere og mere komplekse, bliver det også sværere og sværere at lægge snittene korrekt. Man bliver bedømt på, hvor præcis man er, og man får en opgørelse over delenes procentvise andel af den samlede figur. Opgaven er altså, at opdele figurerne i mindre dele med samme procentvise størrelse.

 

Det helt særlige ved denne applikation er, at den formår at understøtte en læring om geometriske former, areal og procenter, som har et fagligt indhold, uden at applikationen er blevet ’skolet’. Mine studerende var meget optagede applikationen, og en af dem satte meget præcist ord på, hvorfor den er god: ”Den prøver ikke at lære mig noget” – man lærer noget uden egentlig at tænke over det.

 

Til undervisningsbrug

Med en smartphone eller tablet i klasselokalet kunne denne applikation fungere som det ene værksted i en matematiktime. Den ville kunne bruge på alle klassetrin, fordi den fænger børn (og voksne!) i alle aldre, men det giver sig selv, at jo ældre spilleren er, jo længere vil vedkommende kunne komme.


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Mads Villesen

    Svar

  2. By Ann-Therese

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *