Jorden har mange lag…

Del med dit netværk

…og med Google Earth kan man tilføje endnu flere!

Det er sikkert velkendt for de fleste, at man kan lægge ekstra lag ind over Google Earth, men måske er det alligevel på sin plads lige at give det lidt spalteplads her på it-torvet. Rundt omkring på nettet kan man finde en række af disse lag (.kmz-filer), som med et trylleslag fx kan lægge et tidszone-lag, Kirchers verdenskort fra 1700-tallet eller et topografisk lag. Mulighederne er mange og den ihærdige og grundige Brian Ravnborg fra galapagos.dk har lagt en perlerække af lag ud på hjemmesiden – se her: http://www.galapagos.dk/tema_google_earth.asp?side=geografi

 

Undervisningsbrug

Det synes åbenlyst at tidszoner, topografi og snedække-lagene kan anvendes i geografi-undervisningen, men historielærere kan også få gavn af de historiske kort og med muligheden for selv at lægge pin-points med egne beskrivelser ind, kan det ligefrem blive et leksikon til undervisningen med udgangspunkt i centrale geografiske områder og steder. For samfundsfagslæreren (eller geografilæreren) kan man bruge lagene om befolkningstæthed til en debat om fx urbanisering.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *