Snaplr – den nemme måde at tage billeder af skærmen på
Har du somme tider brug for at tage et billede af din skærm eller dele af den? Og måske også at fremhæve noget – klik på det link for at komme til….. , eller sådan noget.
Der findes masser af programmer, som man kan bruge til ‘screen capture’ og ‘annotation’, men jeg tror ikke, der er nogen, der er nemmere end Snaplr. Man installerer programmet og lægger det ned i værktøjslinjen (man kan naturligvis have det liggende, hvor man vil, men hvis man bruger det tit, er det smart at have det liggende, så man hurtigt kan komme til det.). Sådan ser det ud på min PC:
Snaplr er det lille fotografiapparat. Når jeg klikker på det, aktiverer jeg screencapture-programmet, hvilket giver forskellige muligheder.
Jeg har nu taget et billede, af hvad Snaplr kan, og jeg kan lægge pile ind, skrive tekst, sætte kasser ind og tegne:
Man kan lægge ‘copy to clipboard’ og lægge billedet direkte ind, hvor man nu har behov for det – eller man kan gemme det, så man kan finde det, når der er brug for billedet af skærmen. Og…tjah, så er der sådan set ikke mere at sige om det – kanon praktisk, enormt nemt og lige til at gå til.
På computeren er der en knap der hedder prt sc (Print screen), når man trykker på den tages der et billede af skærmen. Dette billede bliver gemt i billeder. Herfra kan man hente og behandle det på samme måde som beskrevet ovenfor. Det er jo næsten endnu nemmere end at skulle downloade et program først.
Marie skriver, at man kan bruge Prt sc-knappen, hvilket er nemmere end at anvende Snaplr. Det er nok rigtigt, hvis man skal bruge et billede af hele skærmen – og hvis ens tastatur har print screen-knappen, hvilket min pc eksempelvis ikke har. Måske er tasten på vej ud. (Dette ved jeg ikke noget om, jeg har blot bemærket, at jeg ikke har haft tasten på de sidste to pcere).
For det andet tror jeg ikke, at testen kan bruges til at tage et billede af en del af skærmen. Snaplr kan indstilles, så man tager et billede af præcist den del af skærmen, manvil have.
Det er muligt at bruge en funktion i Windows til at gøre det samme, som beskrevet med Snaplr. Man kan gå i “Start” og vælge “alle programmer” og her vælge “tilbehør” og vælge “klippeværktøj”. En genvej til dette klippeværktøj kan man lægge i sin ‘værktøjslinje’, så har man adgang til det hele tiden.
Værktøjet fungerer stort set som Snaplr.
Maria.. SnapIr erstatter ikke ptr sr – men det giver en masse muligheder hvis man vil tage andre slags screenshots (fx dele af skærmen)
Ganske praktisk værktøj. Med de timer jeg bruger på at copy paste til paint, så tror jeg der er lidt tid at spare her 🙂
Tak Jesper,
Jeg kan sige, jeg bruger den hele tiden, når jeg laver præsentationer, så kan jeg sætte mine billeder sammen, som det passer mig. Man skal dog være opmærksom på, at de billeder, man beskærer og dermed bruger, kan være copyright-beskyttede. Selvom det er nemt at klippe i og kopiere billeder, der ikke direkte kan downloades, så ændrer det ikke de eksisterende bestemmelser om ophavsret,selvom de kan virke forældede netop pga. af den teknologiske udvikling.