Spol direkte til det vigtige…

Del med dit netværk

Efterhånden som muligheder for lange videoer for alvor er slået igennem på YouTube finder man så også oftere og oftere i den situation at man gerne vil spole til et helt bestemt sted og måske endda dele netop dette sted i videoen. Her kan tjenesten Splicd være svaret. Man kopierer video-url’en fra YouTube ind i Splicd og angiver start- og sluttidspunkt. Herefter bliver videoen startet og stoppet på disse tider. Man kan efterfølgende dele et link direkte til det specifikke tidspunkt, ligesom man kan embedde den beskårne video. Det sidste kan ses her i en ældre video fra Uddannelsesforum (og det er altså ikke Splicd der har ødelagt sideforholdet på videoen):

Splicd benytter muligheder i YouTube for at angive et starttidstidspunkt (med &start=[tid] parameteren) når man embedder så de undgår at skulle have en kopi af klippet liggende. Det betyder at det angivne sluttidspunkt ikke fungerer. Det gør det til gengæld hvis man ser klippet via Splicd egen hjemmeside: http://splicd.com/_5mVtQE-pbA/31/38.

Undervisningsbrug
Tjenesten er oplagt at bruge hvis man gerne vil vise eleverne en bestemt sted i en længere video fremfor at lade dem se hele udsendelsen eller skulle bruge tid på at spole frem til det vigtige sted midt i undervisningen.


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *