Zmmmmmm – Summify for Twitter

Del med dit netværk

Twitter er et herligt lille socialt netvæksværktøj, når man først har lært at bruge det. Det tager lidt tid, men er man tålmodig, prøver sig lidt frem og kigger på hvad andre som eksempelvis @trinejr gør, så risikerer man at blive afhængig af det.

140 tegn er ikke meget, når man gerne vil kommunikere med andre, men det er rigeligt i en hurtig netværks-tid, hvor man forlanger, at hvert minut givet ud skal komme ti-fold tilbage. Det er i hvert fald sådan, jeg har det. Jeg bruger kun tid på Twitter, fordi det giver meget mere tilbage, end jeg selv leverer.

Men uanset, hvordan du bruger Twitter, så kan du ikke være med over alt. Når du først følger mange, du har tillid til (rollemodeller på en eller anden måde), så kan du ikke nå at læse alle deres tweets. Og det er faktisk heller ikke nødvendigt – eller meningen. Twitter fungerer nemlig ved, at du bliver inspireret af dine ’kontakter’, når du har tid til at blive inspireret – når det passer ind i din hverdag. Twitter er en del af din PLN (personal learning network) – og ikke en sekt, der stiller krav til dig.

Der findes heldigvis genveje til at blive inspireret på en mere effektiv måde. Et af de mest effektive værktøjer til hurtigt at trække det bedste ud af din twitter-stream hedder Summify.

Dette lille online-værktøj laver et lille resumé af de vigtigste tweets for dagen. På baggrund af, hvad der sker i din twitterstream genereres et resume. Det kan være antallet af retweets, kommentarer eller ’favoritter’. Det afgørende er imidlertid, at du får sorteret – filtreret – dine tweets, når du ikke har tid til at læse dem alle.

Hver dag modtager jeg en mail med de vigtigste ‘nyheder’ på min twitterstream. Her finder jeg mange af de værktøjer og tjennester, jeg selv bruger. Summify er sat op til at videregive 5 nyheder om dagen, men jeg har valgt 10 – og måske skulle jeg sætte det op.

Jeg nyder rigtig godt af, at jeg får mit daglige resumé. Dem går jeg nøje igennem og det mest brugbare af det, jeg henter her, gemmer jeg.

Summify erstatter ikke det at læse tweets, men det gør læsningen mere effektiv, da ‘robotten’ har taget en del af slæbet med læsningen.

Og som sagt – det er en ren cost-benefit-analyse, der får mig til at gøre det.

 


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *