Hjælperedskaber til læsesvage på iPhone,iPod eller iPad

Del med dit netværk

Jeg har valgt 2 løsninger ud som redskab til læse/skrivesvage.

Med den seneste opdatering fra Apple er det blevet muligt at få læst markeret tekst op. funktion skal dog først aktiveres inden den kan bruges. Det gøres under indstillinger, Generelt, tilgængelighed, hvor der trykkes på “Læs det valgt op”. Der er også mulighed for at vælge talehastigheden.
Når man så markere noget tekst får man 2 valgmuligheder. Enten at kopiere det, eller få det læst op. Kvaliteten af den syntetiske tale er overraskende god, specielt hvis tempoet er sat lidt ned. Det er en super funktion hvis man skal læse nyheder på nettet, eller hvis man læser twitter, mails eller sms.
Næste funktion er en gratis App der hedder “Dragon Dictation. Det er en “tale til tekst” funktion på dansk. Når programmet startes er der en rød knap midt på skærmen. Når man trykker på den optager den det man siger indtil man trykker på stop, og laver talen om til tekst. Den skulle efter sigende kunne huske 5 minutters tale, det har jeg dog ikke prøvet. Efter den har lavet talen til tekst har man følgende valgmuligheder. Send tekst som sms (kun iphone), e-mail, facebook eller twitter. Derudover kan man klippe eller kopiere teksten, som så f.eks kan sættes ind i et dokument. Og hvis man er i tvivl om den har oversat rigtigt, så kan man tjekke med ovenstående oplæsning 🙂
Se evt. video af funktionerne.
2 værktøjer der i samspil med hinanden, er et rigtig godt værktøj til dem der har skrive/læse problemer.
Hvis man vælger løsningen med den billigste iPod touch er man kørende for 1500,- kr. Hvor man udover de funktioner jeg har nævnt får mange flere muligheder. Tænk en verden der åbner sig for kommunikation med mail, sms, facebook og Twitter for dem der ikke har haft de muligheder 🙂

Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Veronika Petersen

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *