Bog om "IT & pædagogik" på vej fra #Skolechat

Del med dit netværk

Den Twitter baseret #skolechat har taget initiativ til sammen at producere en iBook om “IT & pædagogik”. (Andre må også gerne byde ind)

Det skal siges, at da der er en del personer der arbejder sammen om projektet uden at have mødtes andre steder end på Twitter. Så står de holdninger og ideer jeg giver udtryk for her, for egen regning. Det er stadig et igangværende produkt, hvor ingen vist er helt sikker på hvor det ender henne 🙂

Projektet startede efter en tweet hvor der stod “Hvem udvikler 1. danske bog til iPad om IT & pædagogik? #Skolechat”. Derefter er der blevet oprettet et fælles Google dokument som alle har mulighed for at skrive i. (http://bit.ly/zsvUak). Allerede 1. aften sad der ca. 15 aktive skribenter og bød ind med forskellige artikler. Det skete samtidig med der på Twitter kom kommentarer, spørgsmål, holdninger og mængder af ideer til projektet. Lige nu er nogle af emnerne:  “Wiki, podcast, The Flipped Classroom, Twitter, osv, osv”.  Det er ikke aftalt hvor længe dokumentet er åbent, det afhænger også af hvor meget mere folk har at byde ind med, samt hvor  entusiastiske folk er for at blive færdige.

Et af forslagen til det endelige produkt er, at det hele samles i iBooks Author med tekst, links, billeder, videoklip og 3d animationer for at udnytte de muligheder der er når noget udgives som iBook. Det er en lidt speciel opgave at færdigøre et projekt hvor der ikke er en endegyldig leder/tovholder til at komme med deadlines eller endelige beslutninger. En af de kommentarer der er kommet til projekter er: “Apropos speltkvinder: Det fælles bogprojekt burde kunne gøre græsrødder fra 70’erne misundelige #skolechat” :-)) Det kendetegner vist meget godt projektet.

Men fantastisk med det frivillige arbejde og den energi der bliver lagt i et projekt, uden der nødvendigvis er et helt klart mål eller leder!!! Det kunne være godt at få noget af det overført til den daglige undervisning 🙂

Kommende opgaver for at nå til det færdige produkt:

– Skriv artikler færdig

– Korrekturlæsning

– Indsamling af visuelt materiale (billeder, videoklip og 3d animationer)

– Opsætning af iBook

– Udgivelse 🙂

Så burde det være fikset 🙂 Skriver igen når projektet er kommet noget længere.


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. Svar

    • By Karsten

      Svar

  2. Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *