Byg dine Storyboards online

Del med dit netværk

I Australien har organisationen ACMI – Australian Centre for Moving Image – en slags filminstitut – udviklet en hjemmeside hvor man kan bygge sin egne storyboards og i det hele taget lære lidt om filmkunsten (hvis man ellers kan følge med når engelsk tales med tyk australsk down-under accent).

I storyboard-byggeren kan man lave op til 24 scener med baggrund, personer og kameravinker samt manuskript og regibemærkninger. Det er let og intuitivt at bygge de enkelte scener og når man er færdig kan udskrive det færdige storyboard eller gemme det som PDF. Desuden kan man se storyboardet som en lille mockup, hvilket gør det let at se om man er på rette vej.

Udover selve storyboard-byggeren kan man også finde en lang række medieklip som man gratis kan bruge. Det er nemlig så smart, at vil man bruge egne fotos til sine storyboards så skal disse uploades på Creative Commons vilkår som gør andre også kan bruge dem.

Undervisningsbrug

Storyboardbyggeren er en god måde at stilladsere elevernes filmproduktion så de ikke bare kaster sig over kameraet med det samme og det er noget sjovere end klassiske storyboards på papir. Hvis man vi bruge egne fotos skal man være opmærksom på at disse skal gøres tilgængelige for alle og at de skal igennem en screeningsproces der betyder at det kan tage et par dage før de er klar.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *