Ej blot til lyst

Del med dit netværk

”Den gyldne ding” 2012 blev tabletten, mest af alt fordi det er blevet hvermandseje. Tillykke til os og så kan det kun gå fremad. En kniv kan bruges til mange ting lige fra det helt destruktive til det at udforme de smukkeste træskulpturer. Lidt afhængig af vel at mærke hvem der har den i hånden. Sådan er det vel også med en tablet, omend der efter min mening er lidt langt imellem snapsene, men de er på vej. Tabletten kan, hvis vi vil, bevæge sig væk fra at være et personligt underholdningsalter til at være et meget mere kreativt og produktivt arbejdsredskab.

Jeg vil kort præsentere fire forskellige virtuelle web-opslagstavler: Linoit, Spaaze, Groupzap og Corkboard der langt hen ad vejen fungerer ganske godt på tablet og som er ”gratis”. For dem alle gælder, at der er spændende læringsmæssige perspektiver i at anvende dem i undervisningen. Linoit findes som app til tablet og smartphone, det er afgjort et kæmpe plus.

Ideen er simpel. Opret en opslagstavle, inviter eller giv andre adgang til at indsætte billeder, filer, links, post-its, tekst, video mm.  Som f.eks. her:

http://linoit.com/users/tillgaard/canvases/Virtuelle%20opslagstavler

http://www.spaaze.com/board/7355f18d42339d9386d9326f792c8bbf

For dem alle gælder at de er gratis, men man kan tilkøbe sig funktioner. Det er efter min mening dog ikke bydende nødvendigt, de gratis versioner kan sagtens bruges i den form de har i dag.

Linoit, Spaaze og Groupzap ligner hinanden meget, har næste de samme features og med masser af potentiale. De er forholdsvist nemme at gå til med intuitive brugerflader. Hver især har de nogle ”lækre” detaljer. Admin kontrol og udsendelse af invitationer til ens opslagstavle fungerer.

Corkboard er brugbart som en ”korttids-nu og her-sted” og noget mere begrænset i sine muligheder.

Lino og Spaaze kræver brugeroprettelse eller at man logger på med sin Google-, facebookkonto eller en anden af de tjenester de samarbejder med. Groupzap benytter man blot en mail-adresse og Corkboard kræver ingenting.

Ja og det er igen kun fantasien, der sætter grænser for, hvad de kan bruges til i undervisningen. Linoit og Spaaze er helt klart personlige favoritter. Linoit app’en til tablet og mobil virker og spiller fint sammen med web-delen. Tag et billede med kameraet og smid det op på opslagstavlen her og nu. Oplagt at sende eleverne ud på opdagelsesrejse i forskellige sammenhænge og løbende lade dem melde retur med tekst og billeder.

Med et skærmdump-værktøj eller de indbyggede muligheder som eksport til pdf/html, kan man tage et billede af sit ”canvas” og gemme til senere brug.

Det kan kun blive et godt nytår.

Lino http://en.linoit.com/

Spaaze http://www.spaaze.com

Groupzap http://groupzap.com

Corkboard https://corkboard.me/


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *