Spildesign – Pixzor – Gamefroot – Sploder

Del med dit netværk

På nærmest alle klassetrin kan det lade sig gøre at arbejde med spildesign i projektorienterede forløb. Elementer som idéudvikling af gameplay, skitse- eller demoproduktion, ”kodningen”, testningen af beta til færdigt produkt, kan ske på mange niveauer og med mange forskellige midler, i visse tilfælde også uden brug af computeren.

Nedenunder har jeg valgt en række online muligheder, der hver især har styrker og svagheder i forhold til brugerinterface og hvor styrende de er for et projektforløb. Ligesom så mange andre forløb er det naturligt at man går ind og vurderer hvad de forskellige websider tilbyder af muligheder og deres begrænsninger. I min optik kan flere forskellige fag som dansk, matematik, billedkunst m.fl. bidrage til meget spændende spildesign projektforløb. Fælles for disse online editorer er, at de er gratis.

www.pixzor.com er langt fra en færdig online editor (og bliver det måske aldrig), men den er rimeligt nemt at gå til. Brugerinterface og brugervejledningen er ok. Man kan hurtigt komme i gang med at designe sit eget ”block-game” med flere levels. Den helt store ulempe pt. er desværre, at man ikke kan gemme sit projekt og arbejde videre med det en anden gang, men kun kan lave sit spil, downloade det som en flash-fil og udgive det. Man kunne starte med at tegne baner med blyant og papir eller vælge Geogebra. Udgivelsen af sine flash-spil kan f.eks. ske på www.pictogame.com.

Klik på billedet for at afprøve et lille spil lavet med pixzor.

gamefroot.com er et helt igennem professionelt opsat platformspil-designer der stadig er under udvikling. Man kan arbejde ud fra templates eller selv tegne og uploade sine sprites. Så bliver det ikke meget nemmere. Gamefroot er meget nemt at gå i gang med og man kan vælge at blive guidet igennem hele vejen. Her får eleverne hurtigt et resultat at se. Kommer man først godt i gang med Gamefroot giver det mulighed for at grave et spadestik dybere og indsætte tekster, lyde mm.  Brugeroprettelse kan ske gennem facebookprofil eller en mail-konto. Udgivelse af sine spil sker på Gamefroots webside.

www.sploder.com og gamefroot minder en del om hinanden, men Sploder er lidt mere lukket og giver ikke mulighed for så meget kreativitet i mine øjne på trods af at der er flere spilvarianter at arbejde i. Man kan vælge at blive guidet igennem de forskellige dele i editoren, hvilket virker ganske godt. Der er enkelte reklamer på siden, men det er til at leve med. Spil udgives nemt på sploders webside. Der findes flere youtube videoer om sploder.

[youtube G9co9mvFkAU nolink]

 

www.gamestarmechanic.com Her kan man lave meget enkle platformspil, hvor tingene i første omgang er meget lukkede, men efterhånden som man bruger internetsiden åbner der sig flere muligheder. Oprettelsen af ens brugerprofil synes jeg dog var noget unødvendig besværlig.

De der holder meget af Minecraft vil sikkert kunne få meget ud af www.challengeyou.com/. Det er et virtuelt ”bygge-univers” man arbejder i og kan lave forskellige udfordringer omkring. Grafisk er det ikke så ”lækkert” som mange af de andre online muligheder. Brugerfladen er lidt lille at arbejde med, men det er imponerende hvad mange får ud af de forholdsvis få midler, der er at gøre godt med.

Vil man hellere downloade software, vil jeg her ganske kort anbefale Gamemaker, der sagtens kan bruges i skolesammenhæng på mellemtrin- og overbygningsniveau, uden at man skal være ekspert i programmering. Gamemaker kan downloades fra www.yoyogames.com i en gratis version. Man kan få rigtig meget hjælp fra dr’s troldspejlet eller her i dette lille kompendium. Begge dele er dog til en ældre version men stadig ganske brugbar.


Del med dit netværk

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *