Professionsudvikling med Coursera

Del med dit netværk

Coursera er en de services der understøtter det såkaldte MOOC (Massive Open Online Courses) og tilbyder en lang række kurser som kan tages online. Systemet er ganske smart og let at bruge og selvom man kan tænke at det er en discountmåde at tilegne sig viden på, er det ikke noget man kommer sovende til (er selv i fuld gang med at følge et kursus i Gamification og det kræver 5-6 timers indsats om ugen at følge med ganske som de skriver). MOOCs retter sig mod videregående uddannelser samt efter- og videreuddannelse. Senest skriver New York Times om hvordan etablerede universiteter er begyndt at bruge MOOC til at give de studerende suppleringskurser inden de kommer igang med deres egentlige studier.

Det er således ikke noget der på nuværende tidspunkt tilbydes til elever i grundskole og på ungdomsuddannelserne og andre tilbud til denne målgruppe (som for eksempel ReStudy og Khan Academy) bliver mere brugt som lektiehjælp end som den primære videnstilegnelse. Det er dog nok kun et spørgsmål om tid før MOOC for alvor bevæger sig ind på området som et tilbud til eleverne og nu er Coursera de første til at byde sig til på området – dog ikke overfor eleverne men overfor underviserne. Coursera kommer således til at gå ind på området for den professionsudvikling af underviserne og de par kurser som er med i den nylig udsendte pressemeddelelse ser da også ganske spændende ud (omend de kommer med en meget amerikansk vinkel) med emner som Creating Positive Classroom og Promoting Changes that Stick. Måske UNI-C skulle skynde sig at kontakte folkene bag Coursera og se om ikke deres E-læringsmoduler kunne få et gevaldigt løft ved at leve som MOOC-kurser.

Det bliver spændende at følge udviklingen. Tankerne bag “The Flipped Classroom” kan man snildt forestille sig understøttet af MOOC-systemer og ideen med at lade eleverne få den reproducerbare viden fra en video så læreren kan frigøres til at hjælpe med den omskabende viden er slet ikke dårlig.

coursera

 


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Mikhael Saxtorph

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *