Børn skal lære at programmere!

Del med dit netværk

I relation til Maltes seneste oplæg, kommer der lige en lille godbid omkring børneprogrammering, som jeg længe har villet skrive 🙂

[vimeo 65583694]

Umiddelbart vil mange nok mene, at tanken om programmerende børn, er snævert og for de få. Tvært imod, programmering er ikke bare at sidde og nørkle med matematiske ligninger, nej programmeringskompetencen er faktisk brugbart i alle nicher af vores elevers læringsproces.

Helt basalt, så lærer man at søge løsninger på problemer – og allervigtigst, så videreudvikles kompetencen til at tage noget stort og uoverskueligt, og knække det ud i mindre stykker, for derved at udarbejde en løsning.

I en artikel af Nicholas Carr, beskrives netop problemet med, at vi, nu de digitale medier er blevet så brugbare og altomfattende, har mistet evnen, til at fordybe os i selv de mest basale emner (http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2008/07/is-google-making-us-stupid/306868).

I USA har man sat stor fokus på STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics). Lignende initiativer er også i gang i Danmark, hvor konceptet FabLab@SchoolDK på det seneste har gjort sit indtog. Dette er sat i verden, for at videreudvikle de ovenover nævnte kompetencer. Ydermere skal det også være med til at sikre, at vores elever bliver endnu mere kreative og at deres evne til innovation of digitale medier, forbedres.

Så kom i gang med at lære jeres elever om programmering. Dog med det forbehold, at vi stadig skal have fokus på fagligheden, så det ikke bare bliver aktivering (host… Robotten NAO… host) 😉

Relevante ressourcer:


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Thorlaug Agustsdottir

    Svar

    • Svar

  2. By Charlotta Holm

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *