Session 1: Mobilt og gratis

Del med dit netværk

Danmarks Læringsfestival optrådte IT Torvet igen i år men en række Live Sessioner. Her kan du læse lidt om hvad der blev præsenteret.

Når man nu har brugt alle pengene på devices, er det jo godt hvis dine apps er gratis. Nu er apps jo bare kort for applikationer – altså programmer – som kører på din dims. Dimsen kan allerede en masse når man lige har pakket den ud af kassen ligesom mange tjenester og services der kører på en hjemmeside også fungerer fint på den mobile enhed. Vi bruger alligevel apps, fordi man ikke skal huske hjemmesideadresser, fordi de kan fungere også når man er offline, fordi de kan udnytte alle dimsens sensorer og fordi de bare er smarte.

Geddit

Lader eleverne tjekke ind i undervisningen og angive om de kan følge med. De kan endvidere række den virtuelle hånd op og endelig svare på små quizzer. Læreren bruger hjemmesiden. Eleverne kan enten bruge hjemmesiden eller hente en app: http://letsgeddit.com/

Mobilbingo

Brug dog dimsens muligheder. Mobilbingo er en aktivitet hvor man bruger dimsens kamera til at tage billeder som løsning på en række opgaver på en bingoplade. Læs mere om ideen på EMU: http://www.emu.dk/modul/mobile-bingo

LifeSum

LifeSum er en app der gør det let at undersøge hvordan energifordelingen er i forskellige fødevarer og registrere hvad man spiser. Bruger kameraet til at scanne stregkoden på maden. Hentes i iOS og Android.

Pro Medicin

Med ProMedicin kan man hurtigt scanne lægemidler markedsført i Danmark og få information om disse inklusiv information om tilskud og udleveringsregler. Findes til både iOS og Android.

Map My Walk

Quantified Self er ideen om at måle og registere data om sig selv og på den måde blive klogere på hvordan man kan leve sundere og bedre. Mange er begyndt at bære Fitbits og andre dimser der hjælper med registreringen, men telefonen kan allerede klare en del af målingerne. Med Map My Walk er man allerede i gang uden yderligere hardware. Findes både til iOS og Android.


Del med dit netværk

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *