Session 2: Online-tjenester

Del med dit netværk

På Danmarks Læringsfestival optrådte IT Torvet igen i år men en række Live Sessioner. Her kan du læse lidt om hvad der blev præsenteret.

Onlinetjenester bliver mere og mere avancerede. Her præsenterede vi et lille udvalg af de tjenester vi selv bruger og benytter og er blevet glade for.

Picture to People

Kan du huske da WordArt var nyt og frisk og alle bare skulle have en to-tre friske af slagsen i toppen af et hvert nyhedsbrev. Med Picture to People er den tid næsten tilbage igen – bare med mange flere lækre muligheder. Prøv selv på www.picturetopeople.org.

Taxedo

Ordskyer hvor der laves billeder ud af længere tekster og hvor ordene i skyen er med i forhold til deres hyppighed er en gammel nyhed, men Taxedo gør det pænt. Virkelig pænt. Det giver desuden helt nye muligheder for tekstanalyser at se dem grafisk. Prøv selv på www.tagxedo.com.

Doodle Meet Me

Doodle hedder en gammel kending til planlægning af møder og fælles beslutninger. Knapt så mange kender følgetjenesten Meet Me der giver mulighed for at se ledige tider i kalenderen og forespørge om et møde. Oplagt til planlægning af vejledning af studerende og lignende. Opret din egen på www.doodle.com.

Lastpass

Der er alt for mange tjenester og dermed alt for mange konti at holde styr på. Mange bruger derfor samme kodeord flere steder. Det er virkelig dårlig sikkerhed, men alternativet er jo at kunne huske hundredevis af kodeord? Med LastPass skal man kun huske et kodeord så klarer tjenesten der gemmer kodeord og andre ting der skal være under lås og slå resten. Prøv det selv på www.lastpass.com.

Pocket

Man kan ikke altid nå at læse alt det man finder på nettet. Med pocket kan man smide det i lommen og tage det frem senere. Pocket findes som plugins til de fleste browsere og så bliver det rigtig let lige at smide et link til senere gennemkig i lommen. Se det på www.getpocket.com.

Wunderlist

Brug lister til at huske og mærk fremgangen når du krydser af undervejs. Med Wunderlist kan man endda dele lister og tildele opgaver til hinanden. De enkelte opgaver kan have underopgaver, deadlines og venlige huskevink undervejs. Wunderlist kører både online og som apps til de fleste gængse platforme og synkroniserer naturligvis på tværs. Kom i gang med listerne på www.wunderlist.com.

Screencast-O-matic

Skærmoptagelse er med Flipped Classroom blevet endnu mere nødvendigt at kunne lave i en ruf. Dette er en af de letteste måder at klare den slags uden installation eller dyre abonnementer. Prøv selv på www.screencast-o-matic.com.

Presentation IO

Med presenation io kan man dele sine præsentationer mens man leverer dem. Få et større publikum på www.presentation.io

 


Del med dit netværk

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *