Session 4: Google Apps

Del med dit netværk

På Danmarks Læringsfestival optrådte IT Torvet igen i år men en række Live Sessioner. Her kan du læse lidt om hvad der blev præsenteret.

Om man har Chromebooks eller ej er der flere og flere der anvender Google Apps. Mange tror at pakken er det man får, men man kan udvide både Chrome og Google Drev på mange leder og kanter.

Udvid Chrome

Chrome er en browser og et styresystem. I begge tilfælde kan det udvides. Det smarte ved disse udvidelser er at det knyttes til din brugerprofil hos Google. Det betyder at udvidelser følger med når man skifter computere og endda når man skifter mellem browserversionen og styresystemet Chrome.

Mange af disse udvidelser er små simple hjælpeprogrammer som for eksempel kan omskabe den viste side til pdf eller letlæsningsversioner, kan lave skærmdumps, kan starte et websted eller på anden vis hurtigt og direkte fra bogmærkefeltet kan give hurtigt adgang til smarte funktioner.

Streak

Vi valgte dog at demonstrere en lidt mere omfattende udvidelse der griber ind i den måde som et andet af Googles mange produkter fungerer på – nemlig GMail. Denne udvidelse hedder Streak og er egentligt lavet til at holde styr på kunder og aftaler ved at give CRM-funktioner direkte i mailboksen, men kan også anvendes i teamets samarbejde om klasser og hold. Læs mere og hent udvidelsen på www.streak.com.

Udvid Google Drive

Google Drive eller Google Drev hvis man kræver dansk er Googles bud på en Cloudservice til alle dine filer, men er mest kendt for at huse firmaets online kontorpakke. Den har efterhånden vundet stor udbredelse, men de fleste holder sig til de programmer der følger med ved tilmelding. Man kan let udvide programpakken og vi viste hvordan man hurtigt kan tilføje det ganske glimrende online tegne- og billedbehandlingsprogram Pixlr direkte i Google Drive, så man dels hurtigt kan oprette nye billedfiler og dels kan redigere dem der allerede findes i ens mange mapper. Læs mere og hent udvidelsen direkte fra Google Drive eller via Chrome Webshop.

Udvid Google Docs

For ganske nylig åbnede Google op for at man kunne få tilføjelsesprogrammer direkte i tekstbehandleren Google Dokument, der er en del af kontorpakken. Med disse tilføjelser kan man let udvide mulighederne og dermed hente lidt af det der trods alt mangler i et online kontorprogram i forhold til de mange millioner linjers kode Microsoft Office udgøres af. Der findes således allerede udvidelser der går det muligt at lave brevfletninger, omdanne punktlister til mindmaps med mere. Vi demonstrerede en simpel udvidelse ved navn Kaizena, der gør det let at aflevere et dokument og få kommentarer tilbage, i det det dels låser dokumentet ved at benytte den udgave der er aktuel på afleveringstidspunktet og dels tillader mundtlige kommentarer og noter. Det er således ikke så meget et samarbejdsværktøj (det er Google Docs allerede) som et rigtig godt værktøj til at håndtere aflevering og tilbagemelding som lærer. Læs mere og hent udvidelsen direkte i Google Docs eller via Chrome Webshop.

Liv til gamle maskiner

Afslutningsvis fortalte vi lidt om mulighederne for at få liv i ældre maskiner. Det er i dag muligt at købe rigtig gode (og billige) maskiner der kommer med Chrome OS og det kan også lade sig gøre at få smidt forskellige versioner dette styresystems søster Chromiom direkte på egne maskiner af ældre dato – men det er ikke lige så let som at smide en standardlinux der understøtter en Chromebrowser på en gammel maskine. Vi anbefaler i denne forbindelse varianten Peppermint, som er usædvanlig let at installere og benytte: www.peppermintos.com


Del med dit netværk

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *