Session 6: Snacks til undervisning

Del med dit netværk

På Danmarks Læringsfestival optrådte IT Torvet igen i år men en række Live Sessioner. Her kan du læse lidt om hvad der blev præsenteret.

I denne session blev der vist lidt forskelligt under temaet interaktivitet. Vel og mærke interaktivitet hvor både elever og lærere kan skabe noget der er interaktivt.

Projekt Siena

Projekt Siena er et program fra Microsoft der gør det let at lave små programmer (apps) til Windows. Programmet kører selv i Windows og giver et grafisk interface hvor man opsætter sine sider lidt som at lave en præsentation i Power Point. Man kan lave forskellige handlingsområder og kan endda operere men en slags simple variable, så der er mange muligheder. Rigtig spændende bliver det når man begynder at arbejde med datakilder. Det letteste er at benytte excel-regneark som simple databaser ligesom man let kan benytte RSS-feeds. Hentes i AppStore til Windows 8.1.

Wordsearch Maker

Med denne simple tjeneste kan man hurtigt lave sine egne “find ordet”-opgaver. Det er bare at tilføje ord og så klarer maskinen resten. Det færdige resultat kan embeddes på egen hjemmeside og så kan man ellers bede nogen om at finde ordene igen. Se det på www.wordsearchmaker.net.

Build With Chrome

Nu er Lego også blevet virtuelt, og med Build With Chrome kan du lave dine egne arkitektoniske perler på en legoversion af Google Maps. Kan prøves på www.buildwithchrome.com

Tynker

Tynker er endnu en af mange Scratch-kloner. Det handler om at kode og det handler om at benytte klodser når man gør det. I Tynker stilladseres arbejdet med at lære kodningen af en række småspil hvor koden skal løse en konkret opgave i forhold til en overordnet historie. Tynker fås både som app til iOS og Android og kan køres direkte fra hjemmesiden www.tynker.com.

Twine

Twine hedder et simpelt værktøj til at lave historier af “du er selv helten”-slagsen. Værktøjet har nogle år på bagen som et program man downloadede og installerede, men er nu kommet i en beta der kører online. Man skriver sine historier i forskellige rum og knytter disse sammen med links. Det hele kan eksporteres som en HTML-fil og dermed let benyttes andre steder. Prøv det på www.twinery.org.

Touch Developer

Hvis man er vild med at programmere – eller måske gerne ville være det – eller bare tænker at nu skal kodningen have en chance i klasseværelset er Touch Developer et sted man kan komme lidt længere end med de mange “kode som spil”. Touch Developer kører online og ved at have de mange funktioner og kommandoer samlet i forskellige grafisk tilgængelige bokse bliver det (lidt) mere overskueligt at kaste sig over kodningens kunst. Touch Developer er fra Microsoft, men kan køre på en lang række platforme og selvom de færdige resultater ret let kan blive til en app til Windows Phone eller Windows 8, kan man også eksportere i HTML5 og dermed bruge det på sin egen hjemmeside. Prøv det på www.touchdevelop.com


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *