En times kodning i uge 50

Del med dit netværk

Sidste år introducerede code.org deres Hour of Code. En uge hvor de opfordrede skoler og andre institutioner til at bruge bare en time på at lade børn og unge programmere. På deres hjemmeside tilbød de en række færdige aktiviteter, hvor man blandt andet kunne løse nogle meget specifikke programmeringsopgaver i en række lukkede men kendte universer, ved at skrive kommandoer og koder.

ddd

Angry Birds var nogle af de kendte figurer man kunne programmere med i sidste års Hour of Code.

Også i år er der lagt op til programmeringstimen og i en tid hvor også danske skoler og it interesserede skolefolk har fået øjnene op for programmering som en grundsten i forståelsen af vores verden er det oplagt at understøtte det amerikanske initiativ også herhjemme.

Undervisningsbrug

Der er mange grunde til at det kan være fornuftigt at lære eller i hvert fald kende til programmering og ved at afsætte bare et par lektioner til at gennemføre en programmeringstime kan man være med til at give eleverne lyst til mere (og måske melder de sig så til Kodepiraterne som vi har skrevet om før). Det er let at melde skolen eller klassen til på hourofcode.com, men man behøver ikke være tilmeldt for at arbejde med aktiviteterne på hjemmesiden.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *