Kør Android-apps på din chromebook

Del med dit netværk

Google Chrome operativsystem (og browseren i øvrigt også) blev for nyligt opdateret og indeholder nu en betaudgave af en App Runtime til Android Apps. Kort fortalt er dette et programbibliotek der gør det muligt at afvikle Android Apps på en Chromebook. I første omgang har Google kun godkendt fire apps (herunder den gode og vigtige Evernote), men der gik ikke mange timer fra opdateringen og til de første tilpasninger kom. Det betyder at man i princippet kan installere alle Android Apps på Chromebooken ved at bevæge sig lidt ud på nørdestierne. Det er kun i princippet, for ikke alle apps er lige lette at få til at fungere, men heldigvis er der også rigtig mange der er.

Installation af nye pakker

For at installere et program skal man først have en installationspakke. Der findes flere programmer som kan bruges til at bygge denne ud fra den såkaldte APK-fil, men det letteste (hvis man har en Androidtelefon) er at installere ARCHon Packager på telefonen. Med dette program kan man lave en zipfil med en installationspakke som kan bruges til at installere de programmer man allerede har på telefonen. Desuden kan man vælge om det skal installeres i tablet eller telefontilstand, om det skal køre i portræt eller landskab med videre.

Har man samtidig Google Drive (og det har man hvis man har en Chromebook) kan man gemme denne fil direkte her og dermed få adgang til den fra maskinen. Zip-filen skal udpakkes og placeres i downloadbiblioteket på Chromebooken. Nu er du klar til at installere. Dette gøres ved man i browseren åbner siden chrome://extensions/. Her skal man (hvis man ikke allerede tidligere har gjort det) klikke i valgboksen “Udviklertilstand” øverst i højre hjørne. Nu får man adgang til en række knapper, hvor den første hedder “Indlæs upakket udvidelse…”. Klik her og naviger frem til den udpakkede zip-mappe og vælg åben. Nu installeres programmet og er tilgængeligt fra programvælgeren.

Det er som nævnt ikke alle programmer der fungerer, men man kan prøve sig lidt frem med de forskellige indstillinger og på den måde få endnu flere muligheder på den i forvejen interessante Chromebook.

Her er Skype og Instagram kommet i fuld sving på Chromebooken. Især Skype er savnet trods de gode muligheder med Hangouts...

Her er Skype og Instagram kommet i fuld sving på Chromebooken. Især Skype er savnet trods de gode muligheder med Hangouts…

Undervisningsbrug

Muligheden for at installere Android Apps er stadig ny og ikke helt voksen, men det giver mulighed for at få flere af de spændende apps som kan bruges til læring og undervisning – eller til forberedelse og fornøjelse.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *