IFTTT bliver til IF og får en stribe nye apps

Del med dit netværk

IFTTT eller If This Then That (hvis dette så gør) har længe tilbudt at man kan lave sine egne små funktioner der kæder forskellige apps sammen. De har netop udgivet tre nye apps uden IF men bare DO. Samtidig har de opdateret deres eksisterende IFTTT så den fremover bare hedder IF.

IF er en simpel måde at lave regler hvor en handling i en app eller tjeneste udløser at der sker noget i anden app. Det kan for eksempel være at man får en mail i mailboksen hver gang nogen tagger dig på Facebook, eller at man automatisk laver backup af en mappe i Dropbox til Google Drive.

Her en opskrift der opsamler tweets og gemmer den i et Google Spreadsheets.

Her en opskrift der opsamler tweets og gemmer den i et Google Spreadsheets.

Der er en lang række apps og tjenester som kan bruges sammen med IF og det vokser hele tiden. Især mulighederne for at have udløsende handlinger være bundet op på telefonens GPS eller vejrudsigten peger i retning af hvor smart IF allerede er og hvor stort potentialet er. Efterhånden som “internet of things” gør at flere og flere ting kan styres via apps, kan de også kobles på IF, og for eksempel er termostatsystemet Nest allerede på.

Gør det bare

De nye apps – DO Camera, Do Note og Do Button – er en måde at lave en manuel handling der udløser at noget sker. For eksempel en Do Button der tænder termostaten eller sender en besked om at man er på vej hjem. Hver af de tre apps giver kun mulighed for tre forskellige handlinger, hvilket er smart, da det gør dem let tilgængelige.

Undervisningsbrug

Mulighederne for at automatisere handlinger kan naturligvis bruges i samarbejdet både mellem elever og lærere, men også den efterhånden klassiske notetagning med kameraet bliver med Do Camera endnu lettere – man laver bare en opskrift der siger Do Camera: Gem i mine noter i Evernote og så kan man fremover bruge sin Do Camera til at tage billedet og så vil det helt automatisk blive lagt sammen med noterne.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *