Google vil lære danske børn at programmere

Del med dit netværk

I kølvandet på alle de andre værktøjer som forsøger at lære børn at programmere (Scratch, Scratch Junior, Code.org osv.), kommer Google nu også på banen med deres Google Conputer Science First også kaldet Google CS First.  Værktøjet har været ude i USA og andre engelsktalende lande i noget tid. Men nu er det så småt også begyndt at komme til Danmark, hvor første del ved navn Bølgegang allerede er blevet oversat til dansk.

Platformen består i sit enkle i at Google har lavet en række videoer og man åbner så en række opgaver lavet i Scratch. (som er leveret af MIT).

google_cs_first

Brug til undervisningen

Der er mange argumentationer for at vores børn lærer at programmere (alt sammen beskrevet af bl.a. OECD med deres 21st century skills). Det smarte ved dette værktøj, er at man kan skabe en programmeringsklub hvor flere kan hygge sig sammen i den samme arena – også i faglig fordybelse, sfo og understøttende undervisning…

Ressource:

  • https://www.cs-first.com
    Vær opmærksom på at siden skal indstilles til Dansk i bunden af siden (venstre side), ellers kommer Ressourcerne/materialerne ikke på dansk.

Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *