IT Torvet LIVE 2016

Del med dit netværk

Den 15. marts afholdt vi IT Torvet LIVE for 11. gang. Alle de mange tjenester og programmer vil blive præsenteret i de kommende uger med deres eget opslag, men nedenfor kan du få det hurtige overblik over hvad det var vi talte om.

20160315_114535

Erik byder velkommen til årets første session på IT Torvet LIVE.

Opdatering: Der er tilføjet et link til vores backchannel – AnswerGarden – hvor vi i løbet af alle sessionerne gav mulighed for at deltagerne kunne bidrage til den fælles viden.

Det’ mobilt, smart og gratis!

Vi startede med at Malte fortalte om Answer Garden og Poll Everywhere. Derefter fortalte Henrik om Office Lens og Dragon Dictation. Erik brugte så en masse tid på billeder med mobilen og hvordan man kan gøre det lidt bedre og lave sjove redigeringer med Pixlr på mobilen. Så skyndte Malte sig at fortælle om Duolingo og Shadow Puppet Edu. Endelig sluttede Henrik af med Quizizz.

Når ting godt må tage tid – en hurtig gennemgang!

20160315_115009

Glade deltagere – men det var jo også inden vi gik i gang…

Erik fortalte om Inkscape og falske underskrifter. Thomas viste 3D-modellering med Tinker Cat, og Henrik supplerede med MCEdit. Så tog Erik over med renderingsprogrammet Blender og endelig sluttede Thomas af med Googles CS First initiativ.

Det digitale dagtilbud

Erik fortalte om Pixlr inden Malte kastede sig ud i TinyTap, Imagination Zoo og Shadow Puppet EDU. Henrik talte lidt om hvordan man låser iPadden til institutionsbrug og endelig fortalte Erik om en fantastisk liste med gode apps til daginstitutionen. Som en lille bonus fortalte Thomas om to gode apps – Menneskets Krop Lite og Ultimate Tag samt KidsPicsArt.

Den kritiske undersøger eller bare fast forward

En tilgang til kildekritik kan være at fortælle om det, men måske lærer man mere om troværdig ved at være utroværdig. I denne session blev der vist forskellige måder at skabe falsknerier, men også værktøjer til at tjekke om det nu virkelig kan passe.

20160315_133737

Kan det virkelig passe at Facebook har købt IT Torvet?

Malte startede med at fortælle om Fake Facebook Status og iFake Text. Derefter fortalte Henrik om Mozillas X-Ray Googles. Herefter blev vi seriøse, da Thomas fortalte om StopPlagiat.nu og hjemmesiden Plagiatcheck. Derefter så vi på falske facebookprofiler, et par falske hjemmesider og faktatjekkeren Snopes.com. Så kiggede vi lige på et falske hjemmesider inden det igen var quiztid.

Lær på nettet

Det handler om hvordan man lærer som lærer på nettet. Thomas startede med at fortælle om Khan Academy og Coursera. Derefter viste Malte det europæiske EUN Academy. Så viste Erik og Henrik lidt gode steder på youtube, et smart youtube-værktøj når man embedder og Thomas snakkede lidt om sociale medier. Endelig viste Henrik hvordan man laver sine egne skærmvideoer med Screencast-o-matic.

Stjæl med stolthed

Her handlede det om alle de ressourcer man kan finde på nettet helt kvit og frit. Malte startede med at fortælle om Internet Archives Collections, Erik viste Picture to People hvor man kan lege med logoer og skrifttyper. Malte fortalte om Photos 4 Class og Pixabay billeder. Så gik Erik efter lyd på Lino Rise, Bensound og Audiosoundclips inden Malte fortalte om materialedelingstjenesten Teachers Pay Teachers. Erik sluttede af med Open Clipart inden quizzen.

IT Torvet siger tak for denne gang. Måske ses vi på Danmarks Læringsfestival 2016.

IT Torvet siger tak for denne gang. Måske ses vi på Danmarks Læringsfestival 2016.


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Knud Kofod-Hansen

    Svar

    • By Malte von Sehested

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *